La Iratxe ens va proposar
realitzar un taller de cuina i, com no, ens vàrem entusiasmar, ja que a classe ens agrada molt
això d’experimentar amb els aliments, sobretot si és per a fer postres...
La recepta que ens
va proposar fer, era un pastís de xocolata amb galetes que no necessitava
ficar-se al forn per enllestir-lo i, els aliments i estris que havíem de dur a classe eren:
.
2 paquets de galetes.
.
½ Pot de cacau gran.
.
Margarina.
.
Llet.
.
1 Got.
.
Bosses de plàstic.
.
Maça.
.
Font per mesclar.
.
Guants de làtex.
.
Paper d’alumini.
.
Bandeja.
Una vegada que ens vàrem distribuir per la classe, la Iratxe
va fer un petit recordatori dient que per la elaboració del pastís primerament
ens havíem de rentar les mans y ficar uns guants!
Seguidament, teníem que ficar les galetes dins una
bossa i aquesta bossa dins una altra bossa per poder-les picar amb la maça i,
que no es trenqués tan fàcilment. Una vegada que les galetes estiguessin desfetes
havíem d’avocar-les dins la font i barrejar-les amb 125 grams de margarina.
Després de fer aquesta mescla, ens va quedar com una
massa de galetes a la que li vàrem afegir mig pot de cacau en pols i una vegada
mesclat, afegirem mig got de llet per a que la massa de galetes quedés més tova
i una mica menys compacta.
Posteriorment, quan ja teníem la nostra massa feta,
vàrem començar a personalitzar els nostres pastissos, la meva companya Noelia i
jo vàrem comprar uns lacasitos i uns m&m, així que una vegada feta la forma
vàrem decorar-la quedant així:
Na Iratxe ens va dir que quan arribéssim a casa fiquéssim
els nostres pastissos a la nevera, ja que per menjar-los només havien de
refredar-se una mica.
Dit això, vull esmentar que va resultar un taller molt
lúdic, el qual considero es podria realitzar a l’escola amb els infants.
Aquest, podria servir per treballar el pensament lògic-matemàtic, per mitjà de
les quantitats d’ingredients que s’han d’utilitzar per l’elaboració del pastís
i, també es treballaria a la mateixa vegada el treball col·laboratiu i
participatiu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario