domingo, 18 de noviembre de 2012

Mans a la massa!

La Iratxe ens va proposar realitzar un taller de cuina i, com no, ens vàrem  entusiasmar, ja que a classe ens agrada molt això d’experimentar amb els aliments, sobretot si és per a fer postres...
La recepta que ens va proposar fer, era un pastís de xocolata amb galetes que no necessitava ficar-se al forn per enllestir-lo i, els aliments i estris que havíem de  dur a classe eren:
            . 2 paquets de galetes.
            . ½ Pot de cacau gran.
            . Margarina.
            . Llet.
            . 1 Got.
            . Bosses de plàstic.
            . Maça.
            . Font per mesclar.
            . Guants de làtex.
            . Paper d’alumini.
            . Bandeja.
Una vegada que ens vàrem distribuir per la classe, la Iratxe va fer un petit recordatori dient que per la elaboració del pastís primerament ens havíem de rentar les mans y ficar uns guants!
 
Seguidament, teníem que ficar les galetes dins una bossa i aquesta bossa dins una altra bossa per poder-les picar amb la maça i, que no es trenqués tan fàcilment. Una vegada que les galetes estiguessin desfetes havíem d’avocar-les dins la font i barrejar-les amb 125 grams de margarina.
 
Després de fer aquesta mescla, ens va quedar com una massa de galetes a la que li vàrem afegir mig pot de cacau en pols i una vegada mesclat, afegirem mig got de llet per a que la massa de galetes quedés més tova i una mica menys compacta.
Posteriorment, quan ja teníem la nostra massa feta, vàrem començar a personalitzar els nostres pastissos, la meva companya Noelia i jo vàrem comprar uns lacasitos i uns m&m, així que una vegada feta la forma vàrem decorar-la quedant així:
 
Na Iratxe ens va dir que quan arribéssim a casa fiquéssim els nostres pastissos a la nevera, ja que per menjar-los només havien de refredar-se una mica.
 
Dit això, vull esmentar que va resultar un taller molt lúdic, el qual considero es podria realitzar a l’escola amb els infants. Aquest, podria servir per treballar el pensament lògic-matemàtic, per mitjà de les quantitats d’ingredients que s’han d’utilitzar per l’elaboració del pastís i, també es treballaria a la mateixa vegada el treball col·laboratiu i participatiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario