domingo, 2 de diciembre de 2012

do, re, mi...

El següent taller que vàrem realitzar va ser el de cant, on na Silvia ens va delectar amb els seus coneixements envers aquest art, ja que anys enrere va fer magisteri musical.
Per donar-nos confiança ens va dir que no hi ha ningú que canti bé o malament, sinó que cadascú és diferent i canta a la seva manera, cosa que vaig agrair molt!
Seguidament, per llevar-nos la vergonya, va proposar fer una dinàmica, que consistia en posar-nos en cercle i un del grup havia de ser un gatet malaltet, així que s’havia de posar en aquest paper. Aquest gatet havia de triar a una persona del cercle i fer-la riure, quan ho aconseguia, aquesta persona que havia rigut passava a ser el gatet i tenia que fer riure a algú de la classe.
Aquesta dinàmica va servir per trencar una mica el gel, per desinhibir-nos i animar-nos. Una vegada acabada aquesta dinàmica, la Silvia ja va començar a donar la informació que ens calia per tenir unes certes nocions de cant.
Ens va ensenyar com havíem de respirar de diafragma per no ofegar-nos quan estiguéssim cantant i, va anar un per un revisant si ho fèiem bé.
A continuació ens va fer cantar una cançó i, ens va dividir per tonalitats de veus per a que estiguéssim més còmodes cantant i no ens anéssim de to. Ens va ensenyar dues cançons, una va ser la de “La Pastoreta” i una altra la de “Dalt del Cotxe”.
Després d’haver après aquestes dues cançonetes ens va comentar que hi ha cançons que estan més destinades per nens de 4 i 5 anys que de més petits, ja que les tonalitats que es fan a algunes cançons no són adients per l’estat evolutiu dels nens més petits i no estan madurs per reproduir-les.
També ens va ensenyar un què és un Canon: una cançó cantada amb diferents veus que es van introduint de manera progressiva. I una vegada apressa la teoria ens va ensenyar una cançó que deia així:
Tres i tres i tres fan nou
Nou i tres fan dotze
Dotze i tretze vint-i-cinc
Ai! ve qui ho diria!
Dotze i tretze vint-i-cinc
Vàrem realitzar aquest canon darrere d’assajar-lo una mica i, la veritat que va quedar molt divertit, vaig gaudir moltíssim en aquesta sessió! La Silvia va treballar molt bé aquest tema i ens va transmetre tota la seva energia!
I a manera de cloenda, vàrem ballar i cantar tots junts mentre berenàvem un pastís de poma que la Silvia ens havia preparat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario